Hej och varmt välkommen till Urskogsloppet 2024!

Antal anmälda deltagare i år är drygt 170 st. Det innebär att vi kan få upp alla till start ungefär samtidigt och därmed kommer vi kunna köra gemensam start.

Just nu verkar väderprognoser lovande med lite sol och en temperatur 10-15 grader. Som vanligt går det inte att räkna med att vara torrskodda ända in i mål då terrängen bitvis alltid är blöt.

Tidtagningen i år kommer precis som tidigare år att vara via chip som skall bäras på handleden med mellantid när man kommer ut ur skogen innan vätskestation 2 (11,5km). Om tekniken och mottagningen är med oss kommer det vara möjligt att följa löparna live på nätet på live.skidor.com.

Viktig information till dig som deltar:
Hålltider:

8:45 – 10:00 Registrering och uthämtning av nummerlappar vid Björna Sporthall (Visa karta). Vid hallen finns även parkering och omklädningsrum (sporthall samt badhuset).
OBS! dubbade skor är inte tillåtna i lokalerna så ta med ett annat par om du tänkt springa i sådana. Observera parkeringsvakter på plats.  Använd gärna www.facebook.com/urskogsloppet för att hitta samåkningslösningar till Björna.

9:20 – 10:15 Bussarna, med samtliga deltagare, avgår mot startplatsen i Backe, tar ca. 20 min. De två första bussarna kommer att avgå 9:30 för att hinna transportera löpare till startområdet i två omgångar. Vi ber er vara ute i god tid för att få logistiken att fungera. Det kommer finnas vatten uppe på startområdet men vill man ha något mer energirikt får man medtaga detta själv.

10:30 Barnloppen går av stapeln vid målområdet på Björna IP och är gratis för alla deltagare. Anmälan görs på plats, se till att vara ute i god tid så att alla hinner få sina nummerlappar innan start.

10:50 – 10:55 Uppställning bakom startlinjen. Vart ni placerar er i fältet kräver lite självinsikt (självförtroende är bra men ställ er inte först om ni inte tänker vara med i toppstriden). Vid startplatsen kommer mer detaljerad information gällande loppet delges er när samtliga deltagare är på plats. Vid registrering har samtliga deltagare fått en påse med sitt startnummer på. I denna kan överdragskläder läggas vid starten. Påsen lämnas på anvisad släpvagn vid starten och transporteras sedan ner till Björna för uthämtas efter loppet vid målgången på fotbollsplanen. Arrangören tar ej ansvar för eventuella värdesaker i dessa säckar eller i omklädningsrum.

11:00 Starten går! Inledningsvis kommer det att vara ganska trångt och folkligt men fältet brukar spricka upp tidigt.

Vid vätskestation 1 (6 km) kommer det att finnas vatten, sportdryck och bananer.
Vid vätskestation 2 (13 km) kommer det att finnas vatten, sportdryck och bananer.
Vid vätskestation 3 (15 km) kommer det att finnas vatten och sportdryck.
Vid vätskestation 4 (18 km) kommer det att finnas vatten och sportdryck.
Sportdrycken som serveras är U Sport citron från Umara.

För era anhöriga ber vi er observera att vägen till station 1 är stängd för alla utom funktionärerna. Detta p.g.a. vägens skick kopplat till smidig transport av eventuellt skadade.

Under själva loppet så kommer det enbart att finnas funktionärer vid de fyra vätskestationerna samt vid mål. Vi ber er att ta det försiktigt, terrängen är väldigt krävande, såväl fysiskt som psykiskt.

Loppet heter Urskogsloppet av många skäl. I reservatet finns spänger över tre myrar. Det är förbjudet att kliva ner på myrarna för att t.ex. springa om någon. För tävlingens fortlevnad måste ni använda dessa spänger. Vi söker varje år nytt tillstånd för att få genomföra tävlingen.

Märkningen av banan/leden består av orange färgmarkering på träd samt stödsnitsling med röd/gula band med texten Holmen skog. Allt detta kompletteras med riktningsskyltar märkta med Urskogsloppet. Tack vare att Urskogsloppet nu ägt rum i över tio år så är dessutom stigen allt mer synbar efter hela sträckan. Chip tidtagning används i Urskogsloppet. Er placering kommer registreras när ni springer över mottagarmattor som ligger på marken.

Efter loppet har vi fina priser att dela ut. Både prestationspriser och utlottningspriser. Utlottningspriser delas ut direkt efter målgång. Prestationspriser till topptreplaceringar, herr respektive damklass, sker på Björnadagens scen. Prisutdelningen hålls cirka 14.00.

Matutspisningen, för er som beställt mat, sker preliminärt mellan 13:00 och 16:30 i Sporthallens cafeteria där ni skrev in er till loppet. Dock inga problem att stövla in några minuter innan eller efter. Duschning och ombyte enligt tidigare.

Vi ser fram emot en trevlig lördag och att alla som tar del av detta lopp får njuta och slita till fullo.

Tänk på att det egna omdömet styr, deltagande sker på egen risk. Väl mött på lördag!

Hälsningar
Urskogsloppet

Dela med dina vänner