Hej och varmt välkommen till Urskogsloppet 2019!

Antal anmälda deltagare i år är drygt 200 st så det blir en gemensam start i år.

Väderprognoser verkar lovande med uppehåll och en temperatur runt 18–23 grader. Som vanligt går det inte att räkna med att vara torrskodda ända in i mål då terrängen bitvis alltid är blöt.

Tidtagningen i år kommer precis som i fjol att vara via chip (RFID) med mellantider på vätskestationerna ett, två och tre. Om tekniken och mottagningen är med oss kommer det vara möjligt att följa löparna live på nätet på Neptrons hemsida.

Resultat Urskogsloppet 2019

Viktig information till dig som deltar

Hålltider:

8:30 – 10:00 Registrering och uthämtning av nummerlappar vid Björna Allaktivitetshall (Visa karta). Vid hallen finns även parkering och omklädningsrum (sporthall samt badhuset). Observera parkeringsvakter på plats. Använd gärna www.facebook.com/urskogsloppet för att hitta samåkningslösningar till Björna.

09:20 – 10:15 Bussarna, med samtliga deltagare, avgår mot startplatsen i Backe, tar ca. 20 min. De två första bussarna kommer att avgå 9:30 för att hinna transportera löpare till startområdet i två omgångar. Vi ber er vara ute i god tid för att få logistiken att fungera.

10:30 Barnloppen går av stapeln vid målområdet på Björna IP och är gratis för alla deltagare. Anmälan görs på plats, se till att vara ute i god tid så att alla hinner få sina nummerlappar innan start.

10:50 – 10:55 Uppställning bakom startlinjen. Vart ni placerar er i fältet kräver lite självinsikt (självförtroende är bra men ställ er inte först om ni inte tänker vara med i toppstriden). Vid startplatsen kommer mer detaljerad information gällande loppet delges er när samtliga deltagare är på plats. Vid registrering har samtliga deltagare fått en påse med sitt startnummer på. I denna kan överdragskläder läggas vid starten. Påsen lämnas på anvisad släpvagn vid starten och transporteras sedan ner till Björna för uthämtas efter loppet vid målgången på fotbollsplanen. Arrangören tar ej ansvar för eventuella värdesaker i dessa säckar eller i omklädningsrum.

11:00 Starten går! Inledningsvis kommer det att vara ganska trångt och folkligt men fältet brukar spricka upp tidigt.

Vid vätskestation 1 (6 km) kommer det att finnas vatten, sportdryck och bananer.
Vid vätskestation 2 (13 km) kommer det att finnas vatten, sportdryck och bananer.
Vid vätskestation 3 (15 km) kommer det att finnas vatten och sportdryck.
Vid vätskestation 4 (18 km) kommer det att finnas vatten.
För era anhöriga ber vi er observera att vägen till station 1 är stängd för alla utom funktionärerna. Detta p.g.a. vägens skick kopplat till smidig transport av eventuellt skadade.

Under själva loppet så kommer det enbart att finnas funktionärer vid de fyra vätskestationerna samt vid mål. Vi ber er att ta det försiktigt, terrängen är väldigt krävande, såväl fysiskt som psykiskt.

Loppet heter Urskogsloppet av många skäl. I reservatet finns spänger över tre myrar. Det är förbjudet att kliva ner på myrarna för att t.ex. springa om någon. För tävlingens fortlevnad måste ni använda dessa spänger. Vi söker varje år nytt tillstånd för att få genomföra tävlingen. För underlagsfördelning och banprofil se https://urskogsloppet.se/urskogsloppet-2

Märkningen av banan består av röd/gula band med texten Holmen skog. Dessutom finns ledens märkning med vita cirklar på träden. Allt detta kompletteras med riktningsskyltar märkta med Urskogsloppet. Tack vare att Urskogsloppet nu ägt rum i nio år så är dessutom stigen allt mer synbar efter hela sträckan. Chip tidtagning används i Urskogsloppet. Er placering kommer registreras när ni springer över mottagarmattor som ligger på marken.

Efter loppet har vi fina priser att dela ut. Både prestationspriser och utlottningspriser. Utlottningspriser samt diplom delas ut direkt efter målgång. Prestationspriser till topptre-placeringar, herr respektive damklass, sker på Björnadagens scen. Prisutdelningen hålls cirka 14.00.

Matutspisningen, för er som beställt mat, sker preliminärt mellan 13:00 och 15:00 i skolmatsalen (3 på översiktskartan). Dock inga problem att stövla in några minuter innan eller efter. Duschning och ombyte enligt tidigare.

Vi ser fram emot en trevlig lördag och att alla som tar del av detta lopp får njuta och slita till fullo.

Tänk på att det egna omdömet styr, deltagande sker på egen risk. Väl mött på lördag!

Hälsningar

Urskogsloppet

Dela med dina vänner