Integritetspolicy

Din integritet är viktig för oss på Bjöma IF och vi ansvarar för den personliga information som du förser oss med. För att du som deltagare i Urskogsloppet ska känna dig trygg så beskriver denna integritetspolicy hur Bjöma IF och Neptron (personuppgiftsbiträde) behandlar, lagrar och hanterar dina personuppgifter.

PERSONUPPGIFTSBITRÄDE

NEPTRON
Genom att acceptera AVTAL vid anmälan och betalning till Neptron förbinder du dig att acceptera följande: Att Neptron / Björna IF får använda dina uppgifter, givetvis bara dina data – i vårt adressregister. Ditt namn kommer även att finnas med i anmälnings- och resultatregistret och kan publiceras på Internet.

Det innebär enkelt att du accepterar att ditt namn kan publiceras vid anmälning och resultat. Om du inte vill att ditt namn skall kunna publiceras-visas på Internet, meddela i så fall arrangören (Björna IF).

För att få tillbaka startavgiften kan du teckna en avbeställningsförsäkring på http://www.startklar.nu. Den innehåller även en olycksfallsförsäkring.

NEPTRONs behandling av personuppgifter
Här följer en beskrivning av hur Neptron behandlar dina personuppgifter.
Vad är en personuppgift?

  • En personuppgift kan vara ditt namn, personnummer, kön, adress, e-postadress, telefonnummer, nationstillhörighet eller en bild. Tillsammans eller enskilt bildar dessa en personuppgift

Varifrån samlar vi in personuppgifter?
Från dig som deltagare.
Vi sparar de personuppgifter som du lämnar till oss när du anmäler dig till vårt lopp eller köper en vara.

Vilka personuppgifter och register behandlar vi och varför?
Vi samlar in följande personuppgifter från dig; namn, födelsedata, kön, adress, e-postadress, telefonnummer, nationstillhörighet och betalningsinformation. När dessa är insamlade tilldelas du ett ordernummer samt vid anmälan till våra lopp även ett startnummer.

Personuppgifterna samlas in för att:

  • Du ska kunna delta i något av våra lopp och för att Neptron ska kunna koppla dina registrerade tider till just dig.
  • Vi ska kunna säkerställa att du har anmält dig och betalat din startplats.
  • Vi ska kunna kontakta dig eller någon anhörig före, under och efter loppet.
  • Vi ska kunna erbjuda personlig service med bl.a. fotografering, resultat och försäkring.
  • Nationstillhörighet samlas in för att vi ska kunna urskilja vilka som behöver fylla i svenskt personnummer, samt för att kunna föra statistik över antal deltagande länder.
  • Könstillhörighet samlas in för att veta vilken klass du ska delta i.

Vilka får ta del av mina personuppgifter?
För att tillhandahålla dig som deltagare nyhetsbrev, fotografering, samt göra din tidsregistrering sökbar, använder vi oss av underleverantörer. Björna IF är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter vilket betyder att vi tecknar personuppgiftsbiträdesavtal med våra underleverantörer. I avtalet specificeras hur de får behandla dina personuppgifter. De har inte rätt att sprida uppgifterna och ska radera dem när de inte längre behövs för uppdraget.

Hur länge sparas mina personuppgifter och vad har jag för rättigheter?

  • Dina personuppgifter sparas av oss under den tid som du är deltagare hos oss och för den tid därefter som är nödvändig för att uppfylla våra tjänster till dig, exempelvis nyhetsbrev, sökbarhet och fotografering.
  • Du har rätt att när som helst begära ett registerutdrag av dina personuppgifter som behandlas av oss.
  • Du har rätt att när som helst få dina uppgifter rättade.
  • För dataportabilitet och begränsning av personuppgifter enligt artikel 13.2 i den nya dataskyddsförordningen (GDPR) läs mer på Datainspektionen
  • Du har rätt att när som helst få dina personuppgifter raderade. Notera; för att kunna delta i något av våra lopp behöver vi spara dina personuppgifter. Raderar vi dina personuppgifter försvinner också historiken från de av Bjöma IF arrangerade lopp du tidigare deltagit i.

Genom att välja “Jag har läst och accepterar avtalet mellan mig och arrangören” godkänner du hantering av dina personuppgifter.

COOKIES

Webbplatsen urskogsloppet.se använder cookies. En cookie, eller kaka på svenska, är en liten textfil som webbplatsen begär att få lagra på besökarens dator och som innehåller en viss mängd information och en viss tidsstämpel. Webbläsaren sparar informationen på ett speciellt ställe i din dator och returnerar informationen i kakan till webbplatsen man besökt vid varje förfrågan av sidor/bilder från webbplatsen.

Två typer av cookies

Cookies på den här webbplatsen används för att förbättra användarupplevelsen och för optimering av webbplatsen. Det finns två typer av cookies:

  • Den ena typen, som kallas för permanent cookie, sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Den används till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen samt för statistikuppföljning.
  • Den andra typen kallas sessioncookie. Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras den temporärt i besökarens dators minne. Sessioncookies försvinner när du stänger din webbläsare.

På vår webbplats används båda sessioncookies och permanenta cookies. Oberoende av vilken typ av cookie som används på den här webbplatsen sparas ingen personlig information om besökaren (som till exempel e-postadress eller namn).

Om du vill stänga av cookies

Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en cookie på din dator.