Hej och varmt välkommen till Urskogsloppet 2022!

Antal anmälda deltagare i år är drygt 200 st. På grund av antalet bussar så kommer det i år bli två startgrupper med två olika starttider. Indelning av grupper kommer bygga de löpartider ni angav i anmälan; tidigare tid i loppet eller tid på 10 km. Första startgrupp blir de med bäst tider. Ni ska ha fått mail vilken startgrupp ni tillhör, finns även en lista med deltagare och startgrupper här på hemsidan: Deltagarlista med startgrupper

Just nu verkar väderprognoser mindre lovande med regn och en temperatur runt 13-14 grader men vi får hoppas att det hinner ändras. Som vanligt går det inte att räkna med att vara torrskodda ända in i mål då terrängen bitvis alltid är blöt.

Tidtagningen i år kommer precis som tidigare år att vara via chip (RFID) med mellantider på vätskestationerna ett, två och tre. Om tekniken och mottagningen är med oss kommer det vara möjligt att följa löparna live på nätet på Neptrons hemsida.

Viktig information till dig som deltar:
Hålltider:

9:00 – 10:50 Registrering och uthämtning av nummerlappar vid Björna Allaktivitetshall (Visa karta). Vid hallen finns även parkering och omklädningsrum (sporthall samt badhuset). OBS! dubbade skor är inte tillåtna i lokalerna så ta med ett annat par om du tänkt springa i sådana. Observera parkeringsvakter på plats. Använd gärna www.facebook.com/urskogsloppet för att hitta samåkningslösningar till Björna.

10:15 Första bussarna med startgrupp 1 avgår mot startplatsen i Backe, tar ca. 20 min. Vi ber er vara ute i god tid och att ni har koll på vilken startgrupp ni tillhör.

11:00 Starttid för startgrupp 1.

10:55 Bussarna med startgrupp 2 avgår mot startplatsen.

11:30 Starttid för startgrupp 2.

Det kommer finnas vatten uppe på startområdet men vill man ha något mer energirikt får man medtaga detta själv.

5 min innan start är det uppställning bakom startlinjen. Vart ni placerar er i fältet kräver lite självinsikt (självförtroende är bra men ställ er inte först om ni inte tänker vara med i toppstriden). Vid startplatsen kommer mer detaljerad information gällande loppet delges er när samtliga deltagare är på plats. Vid registrering har samtliga deltagare fått en påse med sitt startnummer på. I denna kan överdragskläder läggas vid starten. Påsen lämnas på anvisad släpvagn vid starten och transporteras sedan ner till Björna för uthämtas efter loppet vid målgången på fotbollsplanen. Arrangören tar ej ansvar för eventuella värdesaker i dessa säckar eller i omklädningsrum.

Vid vätskestation 1 (6 km) kommer det att finnas vatten, sportdryck och bananer.
Vid vätskestation 2 (13 km) kommer det att finnas vatten, sportdryck och bananer.
Vid vätskestation 3 (15 km) kommer det att finnas vatten och sportdryck.
Vid vätskestation 4 (18 km) kommer det att finnas vatten.
Sportdrycken som serveras är Vitargo electrolyte
Det kommer även att bjudas på energibars från Moonvalley

För era anhöriga ber jag er observera att vägen till station 1 är stängd för alla utom funktionärerna. Detta p.g.a. vägens skick kopplat till smidig transport av eventuellt skadade.

Under själva loppet så kommer det enbart att finnas funktionärer vid de fyra vätskestationerna samt vid mål. Vi ber er att ta det försiktigt, terrängen är väldigt krävande, såväl fysiskt som psykiskt.

Loppet heter Urskogsloppet av många skäl. I reservatet finns spänger över tre myrar. Det är förbjudet att kliva ner på myrarna för att t.ex. springa om någon. För tävlingens fortlevnad måste ni använda dessa spänger. Vi söker varje år nytt tillstånd för att få genomföra tävlingen.

Märkningen av banan/leden består av orange färgmarkering på träd samt stödsnitsling med röd/gula band med texten Holmen skog. Allt detta kompletteras med riktningsskyltar märkta med Urskogsloppet. Tack vare att Urskogsloppet nu ägt rum i tio år så är dessutom stigen allt mer synbar efter hela sträckan. Chip tidtagning används i Urskogsloppet. Er placering kommer registreras när ni springer över mottagarmattor som ligger på marken.

Efter loppet har vi fina priser att dela ut. Både prestationspriser och utlottningspriser. Utlottningspriser delas ut direkt efter målgång. Prestationspriser till topptreplaceringar, herr respektive damklass, sker på Björnadagens scen. Prisutdelningen hålls cirka 14.00.

Matutspisningen, för er som beställt mat, sker preliminärt mellan 13:00 och 16:30 i skolmatsalen. Dock inga problem att stövla in några minuter innan eller efter. Duschning och ombyte enligt tidigare.

Vi ser fram emot en trevlig lördag och att alla som tar del av detta lopp får njuta och slita till fullo.

Tänk på att det egna omdömet styr, deltagande sker på egen risk. Väl mött på lördag!

Hälsningar
Urskogsloppet

Dela med dina vänner