Med 10 dagar kvar till Urskogsloppet så tänker vi kolla läget med några löpare inför loppet. Först ut är fjolårsvinnaren på herrsidan, Olof Häggström. Vi kollar med Olof hur mycket han brukar träna och tävla och vad han tycker om Urskogsloppet. Olof har tränat mindre senaste året och hoppas komma till start i år. Blir det start i år så har han inga ambitioner mer än att njuta av banan och ta sig i mål.

Vem är Olof och vad jobbar han med?
– Jag heter Olof och jag jobbar som systemutvecklare på Oryx Simulations i Umeå. Driver också ett företag “CanMan” som tappar dryck på aluminiumburkar.

Hur mycket tränar du?
– Just nu så tränar jag inte speciellt mycket men då jag tränade regelbundet så blev det ca 15h i veckan.

Hur många lopp blir det under en säsong?
– Oj, beror mycket på men kanske 5-10st?

Blir det andra lopp än löpartävlingar för din del?
– Jag tävlade mest i triathlon och SwimRun. Men har sprungit lite löptävlingar också. Sen har jag tävlat i Skidalpinism på vintrarna också.

Vad är det du gillar med Urskogsloppet?
– Urskogsloppet är en mycket fin tävling och banan passar mig bra. Jag har lätt för att springa svagt utför :). Sen kommer farfar från Långviksmon.

Du har vunnit de senaste 3 åren, vad har du satt upp för mål med årets lopp?
– Ja, jag har ju haft förmånen att vinna 3 år på raken trots en nedåtgående form. Målet i år är att komma till start och att gå i mål. Jag har verkligen inte högre ambition. Kanske njuta av banan och omgivningarna. Stanna till där på slutet av skogslöpningen och kolla in den fantastiska utsikten. Ta en bild… Jag kommer igen 2018!!

Vi hälsar dig välkommen till Björna den 17 juni!
–  Tack och hoppas vi ses!

Dela med dina vänner