Dags för en ny intervju inför loppet på lördag. Den här gången tar vi ett snack med en som varit med alla lopp sedan starten 2009, Veronica Sjölander. Vi kollar med Veronica vad hon gillar med Urskogsloppet, hur mycket hon tränar och tävlar och om vi får se henne nästa år när loppet firar 10-års jubileum.

Vem är Veronica och vad jobbar hon med?
– Heter som sagt Veronica och bor med familjen i Bygdeå. På vardagarna jobbar jag som läkemedelstekniker på APL i Umeå. Fritiden ägnar jag åt familjen och de två katterna, renoverar i stugan och så, självklart, träning.

Hur mycket tränar du?
– Just nu har det blivit lite mindre med träning men det brukar ha varit runt 4 löppass och 2 styrketräningspass per vecka. Brukar ha kompletterat med längdskidåkning på vintern men nu sätter en armbåge stopp för det tyvärr.

Springer du fler lopp än Urskogsloppet?
– Ja, det brukar bli runt 7 tävlingar per säsong. Allt från 5 km-lopp till Marathon.

Du har alltså sprungit alla Urskogslopp, vad är som tilltalar dig med loppet?
– Det är ett lopp som sticker ut från de vanliga landsvägsloppen. Ett tufft lopp med härlig natur och som är lika utmanande varje år.

Du satte personligt rekord ifjol med 2.08.41, vad har du för mål med årets lopp?
– Första målet är att komma till start. Sen skulle det förstås vara riktigt kul att försöka komma i mål under 2 timmar men, i år blir det utan tidskrav. Kommer njuta av loppet och bara försöka ta mig i mål.

Får vi se Veronica springa sitt 10:e lopp nästa år när det är 10-års jubileum?
– Är det inget som hindrar mig kommer jag självklart stå på startlinjen till 10-års jubileet.

Dela med dina vänner